ABS, aracın ani fren yapması gereken durumlarda tekerleklerin kilitlenmesini önleyerek, sürücüye daha iyi kontrol ve manevra kabiliyeti sağlar. Tekerleklerin yüzeye maksimum düzeyde tutunmasını sağlayarak, özellikle kaygan ve zorlu yol koşullarında aracın daha kısa mesafede ve güvenli bir şekilde durmasına olanak tanır.üzeyde tutunmasını sağlayarak, özellikle kaygan ve zorlu yol koşullarında aracın daha kısa mesafede ve güvenli bir şekilde durmasına olanak tanır.
ABS Beyni Tamir Edilir Mi?
Evet, ABS beyni tamiri mümkün, cihaza bağlattığınız zaman verdiği arıza sonuçlarına göre bu durum değişiklik gösterebilir.
ABS Beyni Bozulursa Ne Olur?v
ABS beyni bozulursa, aracınızdaki ani fren sistemi devre dışı kalır, buna bağlı olarak ESP vb. sistemlerin çalışmaması söz konusudur.
ABS Işığı Yanarsa Muayeneden Geçer Mi?
Aracınızda ABS arıza ışığı yanıyor ise aracınız Muayeneden kalır. ABS fren sisteminin arızalı olması “Ağır Kusurdur.”
ABS Arızaları Nelerdir?
ABS arızası için bir çok neden saymak mümkün, ABS arızası hakkında en doğru şekilde tespit yapmak için aracınızı “araç arıza tespit cihazına bağlatmanız gerekir.”
ABS Sensörü Nedir?
ABS sensörleri, tekerlek hızlarını ölçen ve bilgileri araçtaki kontrol ünitesine ileten parçalardır. Genellikle her tekerlekte bulunurlar ve tekerlek dönme hızını sürekli olarak izlerler. Bu bilgi, aracın hızını ve tekerleklerin her birinin kilitlenme eğilimini belirlemek için kullanılır. Tekerleklerin kilitlenmesini önlemek için, ABS sensörleri devreye girer ve fren basıncını kontrol eder, böylece araç kayma yapmadan durabilir.